Hnědý Vrch

2.10.2011

Z Pece pod Sněžkou se nechá vyjet lanovkou na Hnědý vrch, kde se nachází také rozhledna a je dost vysoká na nádherný pohled po celém hřebeni Krkonoš. Samozřejmostí je výhled na Sněžku a také vysílač Černá hora. Vůbec si to za pěkného počasí opravdu užijete a najdete hodně známých bodů. Po návratu do Pece pod Sněžkou si můžete zajít na bobovou dráhu, která je hned u hlavního parkoviště. Je to také dobrý zážitek.

Medvědín

1.10.2011

V horní části Špindlerova Mlýna najdete lanovku na vrch Medvědín. Odtud je to jen kousek na Šmídovu vyhlídku, kde se Vám naskytne nádherný výhled na Krkonoše a její známé body jako např. Labská bouda, Martinova bouda, Ptačí kámen, Sněžka a další. Cestou nazpátek se nezapomeňte z lanovky podívat vpravo, kde se Vám ve své kráse ukáže vodní nádrž Labská.

Vodní nádrž Labská

1.10.2011

Jedním z mikro výletů byla návštěva vodní nádrže Labská. Nachází se nedaleko Špindlerova Mlýna, odkud se sem také nechá dojít podél břehu. Procházka je příjemná a je stále co sledovat nejen na přehradě, ale i v jejím okolí případně život na vodě. Od hráze je také vidět Medvědín s lanovkou.

Černá hora

29.9.2011

Chcete-li si udělat příjemný výlet, tak jednou z možností je navštívit Černou horu. Nachází se u Janských lázní, které můžete zahrnout do výletu. Na jejich konci dojdete k parkovišti a lanovce. Tou vyjedete na vrchol a vydejte se kolem vysílače k Černohorskému rašeliništi. Je to cca 2km nádhernou a zajímavou krajinou s výhledem na Sněžku.

Botanicus - Ostrá

11.9.2011

Nedaleko Lysé nad Labem se nachází vesnička Ostrá a v ní Historické centrum řemesel a umění a Bylinné zahrady Botanicus. Až budete kupovat vstupenku, tak si u pokladny vyměníte peníze za groše a můžete uvnitř utrácet nejen za jídlo, ale také za bylinnou kosmetiku, svíčky a také za vyzkoušení nějakého z řemesel. Je jich zde dost, např. vytvoření svíčky, motání lana, vytočení hrníčku či jiného předmětu u hrnčíře, kovář, tkaní atd. Doporučuji se projít do Bylinných zahrad a pokud budete mít štěstí, tak uvidíte ukázku sokolnictví. Také si nezapomeňte dát vynikající palačinky, takové jako zde nikde nemají.

Sněžka 1602 m n.m.

3.9.2011

Udělali jsme si celodenní výlet na Sněžku, než dojde k rozebrání lanovky v rámci výměny. Počasí bylo správné jako na horách, chvilku zataženo, chvilku sluníčko. Ostatně na fotkách jsou proměny dobře viditelné. Pokud se rozhodnete jít dolu pěšky, jděte raději o něco delší upravenou cestou po Polské straně než strmě po kamení u nás. Na cestě od Luční boudy do Obřího dolu nás ze začátku ještě čekalo překvapení v podobě opravy cesty a tak nohy měly o zábavu postaráno. Dole už se stmívalo a nádherně na louce vonělo seno. V Boudě pod Sněžkou jsme si dali dobré jídlo a hurá do Pece pod Sněžkou k autu.

Zámek Kynžvart

29.7.2011

Dalším naplánovaným zámkem k návštěvě byl Kynžvart. Cesta od Plas byla příšerná, cestou objíždky a silnice samá díra, takže jsme se těšili, až z auta vystoupíme. Počasí také nepřálo a zámek zrovna nepatří mezi ty, kam by se člověk podíval rád podruhé. Z venku je však upraven včetně funkční fontány.

Zámek Hořovice

28.7.2011

Při víkendovém stanování na letišti v Plasích jsme si udělali výlet na zámek v Hořovicích. Když jsme přijeli, tak nám počasí přálo. Jen jsme se vydali ihned na prohlídku a po ní už bylo zataženo. Nakonec nedošlo ani na procházku parkem. Tak snad příště. Zámek lze doporučit a pro děti je tu věnován jeden okruh hračkám.

Český Krumlov

15.7.2011

Po výletu na Kleť nám zůstalo dost času a cestou jsme se zastavili ve velmi krásném městě Český Krumlov. Zašli jsme si na prohlídku dalšího okruhu zámku a zároveň se kochali pohledy z výšky na kouzelné uličky a střechy pod zámkem. Mimochodem, když budete mít hlad tak doporučuji hotel Belarie - na 16 fotce je pohled na zadní zastřešené zahrádky, na kterých vane od vody příjemný chlad - a zde nic nezkazíte, pokud si dáte konfitovanou kachnu. Masíčko se rozpadá a vychucené zelí s vynikajícím knedlíkem jen jeho chuť doplňuje. Dokonce zde dostanete k této skvělé kachně na otočném stojánku i roli papírových utěrek. Druhým řešením je pstruh po mlynářsku, do růžova propečený a dokonale ochucený.

Kleť

15.7.2011

Už začalo být hezčí počasí a tak byl další výlet na Kleť. Nachází se zde nejen televizní vysílač, ale také rozhledna. Už cestou lanovkou šlo do tuhého. Začalo se zatahovat a teplota padat dolu. Výsledná teplota nahoře byla 15 stupňů. Přesto se můžete podívat na několik záběrů z rozhledny, V podlaze byly pro zpestření otisky stop zvěře a několik brouků.

Zámek Blatná

14.7.2011

Počasí nám tento den velmi nepřálo. Bylo dost zataženo a občas i sprchlo. Zámek Blatná není moc velký, neboť zde probíhá v současné době rekonstrukce. O to zajímavější je zámecký park, kde najdete i volně se pasoucí daňky, kteří (pokud budete potichu) k Vám bez problémů přijdou a pochutnají si na dobrotách přímo z Vašich rukou.

Národní park Bavorský les v Neuschönau

13.7.2011

Máte chuť poznat, jak se cítí ptáci v korunách stromů? Tak v tom případě si zajeďte do Německa do Národního parku Bavorský les v Neuschönau. Z hraničního přechodu Strážný je to cca 25km. Z němčiny nemějte obavy, značení, ceníky a pokyny jsou zde i v češtině. Bedete chodit po stezce, která vás postupně dostane až ke špičkám stromů a v závěru si můžete po spirále vylézt vysoko nad stromy. Kouzlem všeho je ještě fakt, že je to celé bezbariérové a dostupné tak pro každého. Je zde i dost laviček na případný odpočinek. Při návratu jsme se ještě podívali na Jezerní slatě u Kvildy. Je to procházka na 10 minut, poskytne pěkný výhled a na minirozhledně najdete zajímavou tabulku s teplotami v různých ročních obdobích.

Orlík

12.7.2011

Orlík má výhodu v tom, že můžete spojit dva výlety v jednom. Jedním je návštěva nádherného a udržovaného zámku. Prohlídka trvá cca hodinu a budete obdivovat spousty detailů, které Vás zde zaujmou. Ze zámku i z jeho teras můžete sledovat provoz přilehlé vodní nádrže Orlík. A tady se nachází místo pro druhý výlet po vodní hladině. Jednou možností je projíždka některou z lodí, které mají přístaviště hned u zámku. My jsme zvolili přesun do 5km vzdáleného autokempu Velký Vír, kde jsme si půjčili šlapadlo a po hladině dojeli téměř pod zámek.

Špičák - Černé jezero

11.7.2011

Špičák s výškou 1202 metrů se nachází na okraji Železné rudy. Nahoru můžete vyjet lanovkou a vydat se po cestě, až narazíte na červenou turistickou trasu. Tam se rozhodnete, zda chcete jít k Čertovu anebo Černému jezeru. My jsme se vydali k Černému jezeru, kde nás čekala po pořádně prudkém sestupu nádherná scenérie u jezera. Chvíli zataženo, chvíli jasno a počasí zde předvádělo měnící se krajinu s hrou světel a stínů. A protože jsme měli štěstí, tak zpět jsme mohli jet kočárem taženým koňským spřežením. Majitel měl koně nádherně čisté a kočár vyzdobený. Připraveny byly i deky, kdyby byla někomu zima.

Lipno

10.7.2011

Projet se lodí po Lipenské vodní nádrži se nechá buď z Lipna nad Vltavou, nebo z Frymburku. Zvolili jsme první možnost, protože ze začátku není vodní nádrž tak široká a lze sledovat život kolem břehů. Svezete se až za Frymburk, než se vodní plocha rozšíří, tam proběhne otočení a návrat. Celá cesta trvá cca 90 minut. Pokud budete na loď čekat, nedaleko je půjčovna šlapadel a můžete se projet buď k ostrůvku, nebo k přístavišti.

Penzion U Černého kohoutka

9.7. - 16.7.2011

Chcete se dobře ubytovat při pohodové dovolené na Šumavě? Tak to Vám jednoznačně můžeme doporučit Penzion U Černého kohoutka ve vesničce Nový Dvůr u Zdíkova. Vaří se tu výborně, ochotou zde nešetří, pokoje perfektní, služby velice příjemné. Dopřejte si vířivou vanu venku a sledujte hvězdy, nebo odcházející bouřku na horizontu, ale i za sluníčka je nádherný výhled na okolní krajinu. Border kolie jménem Fík je přítulný a malý Albert je sice plachý, pokud nebudete dělat prudké pohyby, tak se nechá pohladit také. A ten nádherný klid je neskutečnou relaxací. Kdo navštíví, nebude chtít odjet.

Jonsdorf

7.7.2011

Pokud máte rádi nevšední zážitky, můžete se vydat na hranice s Německem do Motýlího domu v Jonsdorfu. Autem se dá sice dojet až na místo, jinou možností je nechat auto v Krompachu a přejít pěšky přes hranici. Je to cca 2,5km téměř po rovině. Projdete se krásným a hlavně udržovaným prostředím v Jonsdorfu. V Motýlím domě dostanete i české pokyny, je zde možnost si dát kafe, zákusky nebo zmrlinový pohár. V hale se procházíte mezi motýly a pokud zachováte klid, tak na Vás i sednou. Cestou zpět jsme mohli sledovat nádhernou ukázku rozdílného hospodářství. V Německu při našem příchodu řádkovali seno a při odchodu jej již zabalíkované odváželi, jen o 100 metrů dál v Čechách najdete balíky prorostlé travou, takže tam minimálně rok leží.

Belveder

6.7.2011

Jedním z příjemných výletů v okolí Děčínska s pohledem na Labské údolí je návštěva vyhlídky u hotelu Belveder. Nachází se mezi Děčínem a Hřenskem, v Arnolticích uhnete směrem na Labskou Stráň a odsud je to kousek k vyhlídce. Na protější straně Labe uvidíte Dolní Žleb a všimněte si i skalních útvarů, jejich popis je umístněn přímo na vyhlídce.

Zámek Zákupy

5.7.2011

Nedaleko České Lípy se nachází sice menší, ale o to útulnější zámek Zákupy. Uvnitř najde velmi staré papírové tapety, originální potahy na sedacím nábytku, pěkně malované stropy a spousty dalších věcí, které dávají místnostem atmosféru. Okolí zámku sice není moc upravené, je zde dokonce znát na dalších budovách nedostatek peněz, ale zážitek to nezkazí. Cestou se stavte v restauraci u parkoviště přímo v zámku. Nebudete litovat, vaří se tam dobře.

Stará Oleška - 2011

2.7. - 9.7.2011

Začátek klidné dovolené byl jako každý rok ve Staré Olešce. Několik výletů, které najdete dále a hlavně pohoda a dobré jídlo byly její součástí. Fotky nejen z okolí, ale i tábora už byly několikrát v minulosti. Proto je zde jen několik grilovaných dobrot k naladění chuti.

Žleby

19.6.2011

Zámek Žleby se nachází nedaleko Čáslavi nebo kousek od Pardubic, podle toho, kde se nacházíte. Zámek v posledních letech změnil majitele a prospělo mu to. Nejen uvnitř je na co se dívat, ale i park v okolí zámku je udržovaný a pěkný. Přímo vybízí k procházce. A je zde ještě jedna akce, kterou doporučuji navštívit. Tou je Obora, kde najdete nejen bílé jeleny, ale sokolníci předvádějí dravce a sovy včetně výkladu. Měli jsme to bohužel i s ukázkou, co umějí ostré drápy.

Hora Svaté Kateřiny

8.5.2011

Horské městečko Hora Svaté Kateřiny se nachází nedaleko Litvínova u hranic s Německem v nadmořské výšce 720m. Z místní rozhledny je nádherný výhled po okolí do všech světových stran. Nikde nepřekáží vyhlídce žádné stromy jako je to u jiných rozhleden. Pokud se máte chuť projít, tak je zde více možností např. směrem k větrným elektrárnám.

Knížecí Velikonoce na Křivoklátě

23.4.2011

Prvním společným letošním výletem bylo Křivoklátsko. Na hradě se konaly "Knížecí Velikonoce na Křivoklátě", kde nebyla nouze o různá vystoupení, dobré jídlo a pití. Také zde byly stánky s Velikonoční tématikou včetně ukázky zdobení vajíček. Počasí se vydařilo a vybízelo k výletům do přírody.

Výlety v roce:   2013  |   2012  |   2011  |   2010  |   2009  |   2008  |   2007  |   2006
Jméno:
Heslo:

Jak bude na focení?

zdroj dat: Meteopress

Webmaster:  Kratochvíl Petr   ¦  Copyright © - Foceno.cz  ¦  Webhosting:  Station.cz